Leverans 2.7 (2020-05-19)

Ökad säkerhet för inloggning

LDAP-kanalbindning är infört för att öka säkerheten för inloggning. Under slutet av 2020 blir det tvingnade att använda LDAP-kanalbindning och nödvändigt för att våra användare fortsatt ska kunna logga in i IFS.

Ny lobby för att kvalitetssäkra att anläggningarna är korrekt uppsatta enligt underhållsavtalen

En ny lobby "Systemadministratör" är framtagen för övervakning av mallorter för olika typer av anläggningar. Den visar inköpsartiklar, standardjobb och attestregler samt visar vilken status det är på de orter som använder mallorterna/artiklarna/standardjobben.

Förbättring av lobby för granskningskoordinator

Befintlig lobby "Granskningskoordinator - Startsida" är förbättrad med förändrade urval i de olika elementen för att visa relevant information.

Datauppdateringar för att öka kvalitet och sökbarhet för kontrollanläggning

Massuppdatering av beskrivningstexter för objekt med klass "Kontrollanläggning" är genomförd för att förbättra sökbarhet och datakvalitet.

Kontrollanläggningsobjekten är även uppdelade på fyra olika klasser för att enklare hitta den typ av kontrollanläggning som eftersöks med relevant teknisk data:

-FJÄRRKONTROLL

-BRYTARSYNKRONISERING

-RELÄSSKYDDSYSTEM

-KONTROLLANLÄGGNING

Ny lobby för att öka datakvalitet för ritningar

Ny lobby "Plats- och gruppnummer - Kvalitet" är skapad för att hålla koll på grunddata för plats- och gruppnummer samt de dokument som avviker från regelverket.

Inläsning av restlistor är gjord för att öka datakvaliteten för ritningar.

Nytt högermusval för att förenkla inläsning av dokument med plats- och gruppnummer

Det är nu möjligt att läsa in dokument med plats- och gruppnummer direkt via gränssnittet (liknande den funktionalitet som redan finns vid inläsning via DDE/AIIM och Dokumentväskan).

Via ett högermusval kan man kontrollera att det plats- och gruppnummer som angivit på dokumentposten finns i regelverket och samtidigt skapa upp en dokumentmapp om en sådan saknas. Dokumentposten kopplas automatiskt mot rätt dokumentmappen.

Ny adresstyp för "Anläggningsinformation"

En ny adresstyp "Anläggningsinformation" är tilllagd i funktionen för anläggningsadresser. Adresstypen används för att tydliggöra kontaktperson vid frågor om anläggningsinformation och dokumentation för respektive anläggning.

Övriga förbättringar

-Genvägar är likriktade för alla användare så att man enklare kan navigera i systemet och känner igen sig

-Justering av element "Aktiva AO DCSY/DCNY" så att enbart relevant information visas

 

0 Comments

Add your comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.